image

Mongolië plant een wijziging van zijn sociale zekerheids- en pensioenwetgeving. Om Mongolië hierbij de ondersteunen, nam onze algemeen directeur, Steven Janssen, deel aan een Europese TAIEX-missie naar aanleiding van de pensioenhervorming in Mongolië. Gedurende diepgaande workshops en discussies focusten we onder andere op de aanpak van en lessen uit gegevensbeheer in het algemeen en lessen uit België. Daarnaast gingen we ook dieper in op de theorie en beginselen van pensioencommunicatie.

Als vervolg op deze missie hebben we de eer gehad de delegatie van de Europese Unie voor Mongolië te mogen verwelkomen in België. Gedurende diverse lezingen hebben we onze expertise kunnen delen samen met onze sociale partners, Assuralia, PensioPlus, RSZ, Federale Pensioendienst, Nationale Bank en FSMA.

De discussies gingen van start met een focus op de financiële aspecten van pensioenbeheer. We boden inzicht in het beheer van solidariteitsfondsen en het globaal beheer van de sociale zekerheid in België, en in het asset management en het toezicht op de financiële markten. Vervolgens verdiepten we ons in de rol van stakeholders in de sociale zekerheid.

We hopen in de toekomst nog meer landen te kunnen ondersteunen met onze kennis!

Meer informatie over ons werk en expertise vindt u op onze website www.sigedis.be