Wat is mycareer?

Mycareer.be is jouw persoonlijke online loopbaanoverzicht. Je vindt er al je vroegere en huidige jobs (als werknemer, zelfstandige of ambtenaar) en je periodes van inactiviteit (bijvoorbeeld werkloosheid). 
Daarnaast toont mycareer.be het loon dat je hebt verdiend en het aantal dagen dat je hebt gewerkt.

 

 

Hoe werkt het?

Ga naar mycareer.be en meld je aan met je elektronische identiteitskaart (eID), Itsme of de authenticator van je keuze (voor meer info hierover kan je terecht op onze pagina 'hoe aanmelden als burger').   

Je loopbaan ziet eruit als een tijdlijn. Als je daarop klikt, zoom je in op een bepaalde periode en zie je de naam van je werkgever en de periode van tewerkstelling. Je kunt ook een uitgebreid overzicht in tekst krijgen.

Je kunt kiezen voor een overzicht per job of per jaar. In het jaaroverzicht zie je hoeveel je hebt verdiend.  

Waar komen de gegevens vandaan?

De gegevens in mycareer.be zijn afkomstig uit de aangiften die (onder meer) werkgevers, sociale verzekeringsfondsen, ziekenfondsen en uitbetalingsinstellingen regelmatig indienen bij de instellingen van de sociale zekerheid. De gegevens zijn neutraal: ze zijn niet geïnterpreteerd of bewerkt.

Van wie gaat mycareer.be uit?

Mycareer.be is een initiatief van Sigedis en de openbare instellingen van de sociale zekerheid: RSZ, RVA, RJV, HVW, FPD, RIZIV, Fedris, KSZ, HZIV en RSVZ.