femme avec chapeau

15/05/2024

Het European Tracking System on Pensions (ETS) ontvangt 4,7 miljoen euro aan financiering van de Europese Unie om de volgende fase van het Europees  pensioenvolgsysteem op te zetten. 

Sigedis is, in samenwerking met de Federale Pensioendienst, erg trots om actief deel te nemen aan dit project dat het leven van Europese mobiele werknemers die een grensoverschrijdende carrière binnen Europa willen hebben, aanzienlijk zal vergemakkelijken.    

Onze Belgische gegevens al beschikbaar

Dankzij de inspanningen van onze twee instellingen was België het eerste land dat werd aangesloten op FindYourPension.eu. We werken nu aan de aansluiting van Frankrijk en Nederland, twee landen die erg belangrijk zijn voor onze grensarbeiders.

In de toekomst zullen mensen die besluiten om in verschillende EU-landen te gaan werken zo beter worden ondersteund bij het vinden van hun pensioenrechten via de website FindyourPension.eu .

Lees voor meer informatie het volledige persbericht: ETS Association receives €4.7m in EU funding for pension finding service - European Pensions of onze andere artikels over dit onderwerp: Sigedis zet zijn Europese samenwerking met ETS voort | sigedis